Ekspeditionsdeltagerne:

Hans Ulrik Skifte: 

Jeg er 24 år, og kommer fra Maniitsoq. Nu er jeg i gang med at læse til ingeniør ved Danmarks Tekniske Universitet i København. Jeg dyrker blandt andet skisport, cykling og løb i fritiden. Jeg deltog også på en qajaq- og vandretur fra Qaqortoq til Maniitsoq sidste år.

Hans Ulrik Skifte

Stian Falck:

Jeg heter Stian Falck, 20 år. Kommer fra Tromsø, 69`nord. Er utdannet Barne og Ungdomsarbeider og har akkurat fullført et år på Numedal Idrettsfolkehøgskole. Er glad i og være ute i naturen, liker friluft og Telemar- ski veldig godt. Er en som holder på med litt av hvert, og har grublet litt på om jeg skal studere Barnevernspedagog til neste høst. Time wil show!

Stain Falck

Jonas Jensen: 

Jeg er 23 år, og kommer fra Sisimiut. Til sommer skal jeg starte på Arktisk Teknologi, en ingeniør uddannelse i Sisimiut. I min fritid spiller jeg musik og dyrker sport. Jeg dyrker bl.a. langrend og løbetræning. Jeg elsker være ude i naturen, og har været på vandretur fra Sisimiut til Kangerlussuaq to gange. Jeg har lige fuldført et år på Numedal Folkehøgskole Idrettsskolen i Norge.

Jonas Jensen

 

Landet:

Det område som vi vil vandre på er en meget stor landområde. Det er faktisk det største kystareal i Grønland, som ikke er dækket af indlandsisen. Landområdet gennemskæres af fire meget dybe fjorde, og med store tilstrømninger af smeltevand fra indlandsisen i fjordbundene af: Isortoq Kujalleq, Kangerlussuaq, Isortoq Avannarleq og Nassuttooq. Mange forskellige plante- og dyrearter vil vise sig under rejsen, alt afhængig af hvor man befinder sig henne. Nogle af de største dyr i området er Moskusokse og rensdyr, og i kun meget sjældne tilfælde polarulve og isbjørne, for ikke at nævne luftens kæmper, havørne og falke. Luftens temperatur varierer også fra kystlandsklima til fastlandsklima, som er væsentlig varmere om sommeren. Det gør at plantelivet langt inde i landet er farverig og flot, som tiltrækker levende væsener. Jægerne har blandt andet jagtet rensdyr fra tidernes morgen, og der er blevet fundet gamle bopladser fra forskellige kulturer. Nu bruges området også til samme formål af fangerne, hvor man hvert år tager på rensdyr- eller moskusoksejagt med mindre og større både inde i fjordene. Men det er meget sjældent, at mennesket betræder de inderste dele af landet.

 

Ruten:

Vores kommende rute fra Maniitsoq til Qasigiannguit er opdelt i to, hvor begge næsten er lige lange. Den samlede rute løber sig op til ca. 600 km. Vi vil for det første benytte en kano indtil Kangerlussuaq, og derefter fortsætte på fods til Qasigiannguit. Hele rejsen indeholder forskellige rejseformer; alt fra at ro i havet og Grønlands største søer, ro op- og nedstrøms i en kano, tage lange og korte overbæringer, krydse elve, og vandre over gletsjere, fjelde og gennem dale. Strategien er at finde de nærmeste, nemmeste og sikreste veje gennem terrænet. På denne måde vil vi prøve at undgå evt. farlige strækninger og unødvendige fysiske anstrengelser, da vejen er lang.