Indlandsisen & Qoornoq

INDLANDSISEN & QOORNOQ

Tur beskrivelse

Turen til Indlandsisen og Qoornoq er en halvdagstur, og varer cirka 6 timer.


TURENS BEGYNDELSE

Turen starter kl. 09:00 ved Tidevandstrappen i Atlanthavnen. Inden sejlturens begyndelse udleveres en flydedragt som du dagen før har angivet størrelsen på.


SEJLTUREN

Sejlturen består af to stop, ved nedlagt bygd Qoornoq og ved udmunding af fjorden, hvor der er udsigt til indlandsisen..


TUREN MOD QOORNOQ

Turen varer ca. 1 1/2 time. Ved begyndelsen sejler vi langs Nuuk, og oplever byen fra havet.

Efterfølgende sætter vi kursen mod Qoornoq, hvis vi har held med os kan vi se hvaler og sæler undervejs. Vi sejler gennem fjorden forbi Sermitsiaq, derfra videre Qoornup Sullua (Qoornoq fjorden). Fjorden er kendetegnet ved høje fjelde, hvor een af Nuuks højeste fjeld befinder sig, Qingaaq.


QOORNOQ

Qoornoq er en nedlagt bygd nord for Nuuk. Bygden blev nedlagt i 1972 og bruges i dag som feriekoloni og her findes sommerhuse.

Bygden havde tidligere et stort torskefiskeri og anlæg med tørrehus og tipvognsspor til produktion af tørfisk. Den oprindelige befolkning blev tvangsforflyttet til betonbyggerier ved Sletten i Nuuk.

Der vil være en pause på 1 time i Qoornoq, hvor der vil være mulighed for at se hele stedet. Her får du også mulighed for at komme på toilet, men du skal være opmærksom på, at det er ude i det fri.


TUREN MOD INDLANDSISEN

Fra Qoornoq sejler vi ca. 1 time for at få udsigt til indlandsisen. Det er ikke nemt at komme tæt på gletscheren pga. isskodser og isfjelde i fjorden. Derfor stopper båden med ca. 20 km's afstand til gletscheren, men der vil være en fint udsigt, så du kan se indlandsisen og gletscheren.


FROKOST

Vi spiser det medbragte madpakke, når vi har det rette øjeblik med masser af sol og udsigt til indlandsisen :-)

Efterfølgende sejler vi hjem, og turen slutter af med en smuk eftermiddagstur mod Nuuk, hvor du oplever byen fra nordsiden.

Udsigt til indlandsisen

Beklædning

SEJLTUREN

Der vil blive leveret flydedragt til sejlturen, men du skal selv medbringe handsker og hue. 

Pakkeliste

  • Hue og handsker til sejlturen
  • Solbriller
  • Varme fodtøj
  • Tyk trøje eller fleecejakke
  • Madpakke, rugbrud, chokolade og frugt
  • 1 liter drikkedunk
  • Solcreme
  • Mobil, der er delvis dækning

Kort over sejlruten

Email: nick@inuk.dk

Mobil: +299 55 05 75

Copyright @ All Rights Reserved